Groep E: Barça klopt BATE, Roma leeft nog na thriller

4 november 2015, 22:43   Bijgewerkt: 5 november 2015, 00:48

FC Barcelona is bijna zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League, na een thuiszege op BATE Borisov. De Catalanen wonnen woensdag in het eigen Camp Nou met 3-0 van de Wit-Russische ploeg, een magere afspiegeling van de veldverhoudingen. AS Roma hield haar kansen op overwintering levend met een spectaculaire thuiszege op Bayer Leverkusen (3-2).

FC Barcelona is met tien punten uit vier wedstrijden de koploper in groep E. AS Roma heeft nu vijf punten en neemt daarmee de tweede plek over van Leverkusen, dat met vier punten derde staat. BATE Borisov heeft drie punten en doet ook nog mee om de tweede plaats in de poule.

Met 69 procent balbezit en 21 doelpogingen was FC Barcelona op eigen veld superieur aan BATE Borisov, al viel de uitslag van 3-0 enigszins mee. De 1-0 van Neymar na een half uur was bovendien een wat gemakkelijk gegeven penalty na een overtreding van Filip Mladenovic op Munir. Luis Suarez maakte er na een uur, na voorbereidend werk van Neymar, 2-0 van. Bij de 3-0 in de 83ste minuut waren de rollen van assistgever en doelpuntmaker omgedraaid.

AS Roma toonde zich vanavond in het eigen Stadio Olimpico scherp in de tegenaanval. Al in de tweede minuut counterden de Romeinen via Mohamed Salah naar de 1-0. De Chelsea-huurling rondde af na een pass van Edin Dzeko. De Bosniër was een klein half uur later, eveneens vanuit de omschakeling, verantwoordelijk voor de 2-0. Dzeko liet even daarna, opnieuw na een tegenstoot, een prachtige kans op de 3-0 onbenut.

Daardoor bleef Leverkusen in leven en in de eerste zes minuten van de tweede helft knokten de Duitsers zich zelfs langszij. Admir Mehmedi en Javier Hernandez waren verantwoordelijk voor de doelpunten van de bezoekers. Zij gingen desondanks toch met lege handen naar huis, doordat Miralem Pjanic in de tachtigste minuut een penalty raak schoot. Die werd toegekend na een duidelijke overtreding van Omer Toprak op Salah. De Turkse verdediger voorkwam met een opzichtige duw dat de Egyptenaar de bal van dichtbij in het doel kon schuiven en moest dat bekopen met een rode kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen