Van Marwijk krijgt zin: kwalificatieduel op neutraal terrein

Jw
4 november 2015, 11:55

De FIFA heeft woensdag bekendgemaakt dat het WK-kwalificatieduel tussen Palestina en Saudi-Arabië op neutraal terrein zal worden gespeeld. De wereldvoetbalbond heeft daartoe besloten naar aanleiding van een protest van de Saudische bondscoach Bert van Marwijk over de veiligheid. 

In Palestina is het al tijden onrustig. Van Marwijk gaf aan de wedstrijd te zullen boycotten als het duel op grondgebied van Palestina zou worden afgewerkt. De FIFA besloot de voormalig keuzeheer van Oranje gelijk te geven, omdat de Palestijnse overheid de veiligheid rondom de wedstrijd niet kon garanderen. Ook Palestina-Maleisië zal om die reden op neutraal terrein gespeeld worden.

Het avontuur van Bert van Marwijk als bondscoach van Saudi-Arabië blijkt wel echt een avontuur, maar vooralsnog halen vooral de randzaken ervan het nieuws. Eerder werd het tweede duel onder leiding van Van Marwijk gestaakt, nadat er door Maleisische fans vuurwerk en rookbommen werden afgestoken. Van Marwijk vluchtte daarbij de kleedkamers in. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen