'FC Groningen nadert akkoord over lange Noorse spits'

Jw
4 november 2015, 08:18

FC Groningen is in de race om de handtekening van Alexander Sørloth. Volgens de Noorse krant Fædrelandsvennen hebben de Groningers een akkoord bereikt met Rosenborg BK, de huidige club van de 19-jarige aanvaller. Als er ook een persoonlijk akkoord komt, staat niets een transfer van de Noorse reus meer in de weg.

Sørloth is een Noors jeugdinternational van bijna twee meter, die in de punt van de aanval en op de linkerflank uit de voeten kan. FC Groningen zou volgens De Telegraaf 800.000 euro over hebben voor het talent, dat dit seizoen op huurbasis bij Bødo/Glimt tot tien doelpunten in 25 wedstrijden kwam. 

De Groningers denken dat hij daarmee dezelfde of hopelijk nog meer potentie heeft als zijn vader Gøran Sørloth, die tot 55 interlands kwam voor Noorwegen. In 1995 zette hij bij Viking FK een punt achter zijn loopbaan. Bij die club was de toen 18-jarige Erik Nevland zijn opvolger, die later werd opgepikt door FC Groningen. De Groningers denken met Sørloth dus opnieuw een groot Noors talent te hebben gevonden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen