Groep C: Benfica maakt gebruik van misstap Atlético

Ger
3 november 2015, 23:49   Bijgewerkt: 4 november 2015, 00:23

Benfica heeft de leiding gegrepen in groep C van de Champions League. De Portugese topclub won in eigen huis met 2-1 van het Galatasaray van Wesley Sneijder. Benfica profiteerde daarmee van het puntenverlies van concurrent Atlético Madrid.

Het duel in Lissabon ontbrandde pas na rust. Kort na de pauze kwam Benfica op voorsprong via Jonas. Galatasaray, met spelmaker Wesley Sneijder in de basis, kwam snel op gelijke hoogte. Lukas Podolski zorgde voor het Turkse doelpunt. In de 67ste minuut tekende Luisão voor de eindstand. De thuisploeg sloot het duel af met een man minder. Nicolás Gaitán kreeg in de 85ste minuut zijn tweede gele kaart van de avond.

Atlético bleef bij Astana op een teleurstellend gelijkspel steken. De formatie van trainer Diego Simeone was in de vorige speelronde nog veel te sterk voor de equipe uit Kazachstan. In het eigen Estadio Vicente Calderón werd het toen 4-0, dankzij treffers van Saúl Niguez, Jackson Martinez, Oliver Torres en een eigen doelpunt en Denys Dedechko. Bij de return in Kazachstan bleven goals uit.

Benfica gaat na vier wedstrijden aan de leiding in de poule met een totaal van negen punten. Atlético verzamelde twee punten minder. Galatasaray staat op vier punten, Astana heeft twee.