FC Utrecht geeft drie supporters voorlopig stadionverbod

3 november 2015, 13:16

FC Utrecht heeft drie supporters een voorlopig stadionverbod opgelegd, zo meldt de club uit de Domstad dinsdag via de officiële kanalen. Zij maakten zich afgelopen weekend in het thuisduel met FC Twente schuldig aan discriminatie, het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk.

"Dit wordt niet getolereerd in Stadion Galgenwaard en dus treedt FC Utrecht er kordaat tegen op", meldt FC Utrecht. De club maakte eerder deze week al bekend een onderzoek in te stellen om achter de daders van de misdragingen te komen. "Dit heeft direct resultaat opgeleverd. Het onderzoek wordt voortgezet. Zolang het onderzoek loopt, kan FC Utrecht niet verder in detail treden."

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik haalde maandag al uit naar de 'randfiguren'. Zij zongen onder meer 'ik heb geen bananen vandaag' toen Thomas Agyepong, een Ghanese speler van FC Twente, op de grond lag voor een blessurebehandeling. "Wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee. En met wij spreken we ook over ons publiek dat zich tegen dit spreekkoor liet horen", zei Van Schaik. "We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen