Limbombe tilt NEC naar plek 6 dankzij flitsende zege op AZ

Jw
1 november 2015, 18:44   Bijgewerkt: 1 november 2015, 21:38

Promovendus NEC heeft goede zaken gedaan op bezoek bij AZ. De Nijmegenaren sloegen vooral toe via de counter en gingen zeer effectief om met de kansen. Absolute smaakmaker was Anthony Limbombe, die voor twee van de vier NEC-goals tekende: 2-4. Dankzij de overwinning stijgt de promovendus naar de zesde plek op de ranglijst.

mist AFAS Stadion

mist AFAS Stadion

Zij zagen al vroeg in de wedstrijd hoe Limbombe een vrije trap loeihard in de bovenhoek schoot. Terwijl Markus Henriksen even later de stand gelijktrok met een geplaatste bal, zette Christian Santos zijn ploeg meteen weer op voorsprong (1-2). De geboren Venezolaan scoorde met een acrobatische volley.

NEC verdedigde in Alkmaar een voorsprong van twee punten op de thuisploeg. Het elftal van Ernest Faber wist dus dat een zege het gat op de ranglijst zou vergroten. Met die gedachte speelde de promovendus ook: gretig, opportunistisch en fel. Afgelopen week werd Sparta al eenvoudig met vier goals opzij gezet, terwijl AZ niet wist te overtuigend op bezoek bij Telstar (0-1).

Terwijl Lucas Woudenberg de marge comfortabel maakte, besliste Limbombe na een uur spelen al de wedstrijd. Hij schoof de bal slim onder Coutinho door en legde de aanwezige AZ-supporters het zwijgen op: 1-4. De handige vleugelspeler bezorgde Mattias Johansson een vervelende dag, want hij was telkens dreigend. Gregor Breinburg en Janio Bikel maakten het de creatieve middenvelders van de thuisploeg erg moeilijk om het spel te regisseren. Zij zorgden er telkens voor dat NEC gevaarlijke counters kon inluiden.

Henriksen tekende nog wel voor zijn tweede goal van de wedstrijd, maar de ploeg van John van den Brom kon geen vuist meer maken. De bezoekers uit Nijmegen waren net een stapje sneller en een stuk effectiever voor het doel. Dankzij de zege passeren ze FC Utrecht, Groningen én PEC op de ranglijst naar de zesde plek, AZ blijft steken op plaats 11.

[photo,93402,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen