De Haan werd voor derby bedreigd door Cambuur-fans

Jw
1 november 2015, 18:26

Foppe de Haan is in de aanloop naar de Friese derby bedreigd door supporters van SC Cambuur. De interim-trainer van SC Heerenveen gaf dat vandaag na afloop van de beladen burenruzie aan tegen de Leeuwarder Courant.

Fans van Cambuur waren achter het telefoonnummer van De Haan gekomen en hebben hem zondag voor de wedstrijd meerdere keren gebeld. Volgens de 72-jarige oefenmeester werd hij in die gesprekken bedreigd. "Het was behoorlijk verontrustend, maar ik trek me er niets van aan", was het commentaar van de nuchtere Fries, die nog niet wilde vertellen of hij aangifte gaat doen bij de politie.

Met een 2-0 overwinning op SC Cambuur had De Haan over het voetbal zelf weinig te klagen. "De overwinning vind ik natuurlijk fantastisch, want die hadden we ook echt nodig", reageerde De Haan tegenover FOX Sports. "En ik vond dat we bij vlagen heel goed speelden. Er waren momenten bij die ik graag zie. Maar ik vind dat we eigenlijk wel meer goals moesten maken."

Omdat het op bestuurlijk vlak rommelt bij SC Heerenveen, werd er eerder al gespeculeerd dat De Haan voorlopig trainer blijft. Hij bevestigde die insteek bij de NOS. "Ik zal wel blijven tot de kerst. Dat zit er dik in nu. Ik vind het ook leuk, moet ik zeggen. Het kost mij wel een hoop energie, maar dat hou ik wel vol. Maar langer dan de kerst duurt het niet, dat weet ik zeker, honderd procent."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen