FC Barcelona met fraaie doelpunten langs Getafe

1 november 2015, 00:01

FC Barcelona stelde eerder deze week in de Copa del Rey teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen derdeklasser Villanovense, maar zaterdag heeft de Catalaanse club de winnende draad weer opgepakt. De uitwedstrijd tegen Getafe, in de tiende speelronde van La Liga, werd met 0-2 gewonnen.

Echt spectaculair was de wedstrijd tussen Getafe en FC Barcelona in het Coliseum Alfonso Pérez niet, maar de beide Catalaanse doelpunten waren wel prachtig. Luis Suarez opende in de 37ste minuut de score na een fraaie aanval, waarbij vooral Sergi Roberto applaus oogstte met een hakbal-assist. Neymar bepaalde in de 58ste minuut de eindscore op 0-2. Opnieuw leverde Sergi Roberto de laatste pass, die door zijn Braziliaanse ploeggenoot binnen werd gevolleerd.

FC Barcelona komt door de winst op 24 punten. Daarmee gaat het samen met Real Madrid aan kop in de Spaanse competitie. De aartsrivaal scoorde eerder op de dag al een driepunter, dankzij een sterke eerste helft werd Las Palmas voor eigen publiek met 3-1 verslagen.