Lyon klimt naar plek twee, Bordeaux blijft kwakkelen

31 oktober 2015, 22:00   Bijgewerkt: 1 november 2015, 10:55

Gemakkelijk ging het niet, maar Olympique Lyon is naar de tweede plaats gestegen in de Ligue 1. De ploeg van coach Hubert Fournier zegevierde zaterdag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Troyes, dat ruim een helft met tien man speelde, met 0-1.

Lyon had een penalty nodig om het verschil met Troyes te maken. Claudio Beauvue schonk zijn elftal de winst, door in de 78ste minuut raak te schieten vanaf elf meter. Troyes was in de 36ste minuut met tien man komen te staan als gevolg van een directe rode kaart van Corentin Jean.

Lyon nestelt zich door de winst naast Angers en Saint-Etienne op de tweede plaats in de Ligue 1. Het trio clubs heeft 22 punten, tien minder dan koploper Paris Saint Germain. Angers gaat zondag nog op bezoek bij AS Monaco, Paris SG en Saint-Etienne wonnen eerder dit weekend van respectievelijk Stade Rennes (0-1) en Stade de Reims (3-0).

Girondins Bordeaux blijft ondertussen maar in de middenmoot bivakkeren. Na een 2-0 nederlaag bij promovendus Gazélec FCO Ajaccio staat de ploeg met veertien punten op de dertiende plaats in de Franse competitie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen