Faber tevreden over groei NEC: "We zijn lastig te verslaan"

Ger
30 oktober 2015, 18:49

NEC dwong donderdag met een royale zege op Sparta een plek af in de achtste finales van de KNVB Beker (4-0). Zondag komen de Nijmegenaren in de Eredivisie in actie tegen AZ. Trainer Ernest Faber wil met zijn ploeg graag een plek in het linkerrijtje vasthouden.

"Het belangrijkste voor ons is nu dat we de prestatiecurve constanter weten te maken, ook bij lastige tegenstanders. Tegen PSV lieten we zien dat we in die omstandigheden een hoog niveau kunnen halen, maar bij Twente lukte dat weer niet. Daar moeten we een balans in vinden, zodat we er zondag tegen een sterk AZ ook weer staan", aldus Faber op de clubwebsite. "We kunnen in ieder geval voortborduren op het feit dat we lastig te verslaan zijn. We geven weinig kansen weg, terwijl we er zelf altijd wel een aantal weten te creëren."

"Tegen een voetballend team als AZ is het cruciaal dat we wederom goed blijven verdedigen en niet teveel weggeven, maar tegelijkertijd betekent dat ook dat we zelf ruimte en kansen gaan krijgen. Alleen zijn het er dan geen zeven zoals tegen Sparta, maar misschien twee of drie mogelijkheden. Op die momenten moeten we net even wat scherper en effectiever zijn, om die geboden ruimte ook te benutten. Als we dat voor elkaar krijgen, kunnen we ook uit van iedereen winnen."

Bij NEC traint Kristján Emilsson vanwege persoonlijke redenen voorlopig met de beloften mee. Faber kan zondag ook niet beschikken over de geblesseerden Hannes Halldórsson, Joshua Smits en Mihai Roman. Marcel Appiah traint wel weer mee, maar zal komende week eerst zijn rentree maken bij Jong NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen