Van de Looi legt uit: "Hoesen raakte geblesseerd"

30 oktober 2015, 16:00

Tot verbazing van veel FC Groningen-fans bleef Danny Hoesen woensdag aan de kant in de verloren bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Ook toen de bekerhouder doelpunten nodig had om uitschakeling te voorkomen, kwam de spits niet binnen de lijnen. Coach Erwin van de Looi legt uit waarom: Hoesen kampte met een blessure.

"Daar zijn de nodige reacties op gekomen en het is mooi dat vele mensen – net als wij – veel vertrouwen hebben in Danny", zegt Van de Looi op de clubsite over het feit dat Hoesen niet in actie kwam. "Hoesen raakte tijdens de warming-up in een positiespel geblesseerd aan zijn hamstring. We hebben het nog ingetaped, maar de hamstring werd binnen tien minuten alleen maar stijver. Daardoor bleek hij woensdag gedurende de wedstrijd niet inzetbaar en dat was een flinke tegenvaller. Hij was in de slotfase een logische wissel geweest, maar het onbegrip kwam voort uit onwetendheid van zijn blessure."

Door zijn blessure mist Hoesen ook het duel van komend weekend tegen PEC Zwolle. Ook Rasmus Lindgren, Mimoun Mahi en Tom Hiariej zijn er niet bij, achter de naam van Hans Hateboer staat een vraagteken. De verdediger kreeg in Utrecht een tik op zijn knie. "Je merkt dat het drukke schema pittig is. Er is telkens net een dag te kort om te herstellen, waardoor spelers sneller in het rood komen te spelen. Dat kan prima een keer, maar als dat enkele weken achter elkaar zo gaat, kom je er soms net niet helemaal lekker uit. De kans op blessures neemt daardoor toe en je kan bijvoorbeeld net niet snel genoeg herstellen van een tik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen