NEC schudt afwachtend Sparta eenvoudig van zich af

Ger
29 oktober 2015, 20:24

NEC heeft donderdagavond probleemloos de vierde ronde van de KNVB Beker bereikt. In eigen huis versloeg het Sparta Rotterdam met duidelijke cijfers: 4-0. Navarone Foor, Gregor Breinburg en Christian Santos tekenden voor de goals in Nijmegen.

Op voorhand zou je zeggen dat het krachtsverschil tussen de promovendus en de huidige nummer drie van de Jupiler League niet enorm is. NEC werd vorig jaar overtuigend kampioen en keerde terug op het hoogste niveau, terwijl Sparta momenteel meedoet in de top om wellicht hetzelfde kunstje uit te halen.

Maar die tactiek kon al snel de prullenbak in, want de thuisploeg kwam na drie minuten op voorsprong toen Gregor Breinburg met een schuiver het net vond. Even later was de middenvelder opnieuw trefzeker. Via de voet van Sparta-verdediger Denzel Dumfries rolde de bal met veel geluk langs Kortsmit: 2-0.

Voor de bezoekers zat er niets anders op dan meer risico nemen en lef tonen. Dit zorgde echter alleen maar voor ruimte voor NEC. De Nijmegenaren hadden achterin alles onder controle, dankzij het sterke duo Wojciech Golla en Rens van Eijden. Op het middenveld was de thuisploeg eveneens de baas met Janio Bikel, Marcel Ritzmaier en Breinburg.

In de tweede helft gooiden Foor en Christian Santos de wedstrijd definitief op slot. Zeker de rake pegel van topscorer Santos mocht er wezen en was een mooie kers op de taart voor NEC. De Nijmegenaren schudden Sparta, dat niet helemaal wakker leek en slechts één kans creëerde van afstand, simpel van zich af en bekeren verder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen