Man United buigt na dramatische penaltyreeks voor 'Boro'

28 oktober 2015, 23:43

Manchester United heeft zichzelf voor schut gezet in het League Cup-toernooi. De wedstrijd tegen Middlesbrough, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland, werd na strafschoppen verloren. De formatie van Louis van Gaal miste drie van de vier strafschoppen en blameerde zich daardoor op het eigen Old Trafford. Na 120 minuten was er overigens niet gescoord in Manchester. 

United begon met Daley Blind en Memphis in de basis aan de bekerwedstrijd die op papier geen problemen mocht opleveren. Toch deden de bezoekers prima mee op het veld van de Engelse topclub. Steker, het slaagde er uiteindelijk in om na 120 speelminuten geen tegentreffer te incasseren. Daardoor moesten penalty's de beslissing brengen. Omdat invaller Wayne Rooney, Michael Carrick en Ashley Young misten, stapte Middlesbrough als winnaar van het veld. United mag zich behoorlijk schamen na een teleurstellende wedstrijd en een penaltyreeks waarin drie van de vier strafschoppen werden gemist.

Liverpool, Manchester City en Southampton wel door 

Jürgen Klopp heeft na vier wedstrijden zijn eerste zege als coach van Liverpool te pakken. In de achtste finale van de League Cup werd er met 1-0 gewonnen van AFC Bournemouth. The Reds scoorden al na zeventien minuten de enige treffer van de wedstrijd, via rechtsachter Nathaniel Clyne. Manchester City heeft enkele dagen na het gelijkspel in de derby van Manchester een ruime zege geboekt in het bekertoernooi. Competitiegenoot Crystal Palace werd met overtuigende cijfers opzij gezet: 5-1. Voor de grootmacht waren Wilfried Bony, Kevin De Bruyne, Kelechi Iheanacho, Yaya Touré (strafschop) en Manu Garcia trefzeker.

Ronald Koeman gaat met Southampton in de koker voor de loting van de kwartfinale van de League Cup. De ploeg zegevierde vanavond met 2-1 over Aston Villa. Alle goals vielen in de tweede helft van de wedstrijd. Namens Southampton scoorden Maya Yoshida (ex-VVV) en Graziano Pellè (oud-Feyenoord). Aston Villa deed in de blessuretijd nog wel wat terug, vanaf de strafschopstip. Scott Sinclair benutte de penalty, nadat Virgil van Dijk een overtreding beging. Bij Southampton bleef Jordy Clasie overigens de gehele wedstrijd op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen