Dordrecht verliest van amateurs: "Ze deden maar wat"

28 oktober 2015, 07:50

FC Dordrecht zette zichzelf voor schut in de derde ronde van de KNVB Beker. De ploeg, vorig seizoen nog actief in de Eredivisie, verloor op eigen veld van topklasser Capelle. Door een doelpunt in de verlenging werd het 0-1 voor de amateurs. Coach Harry van den Ham van FC Dordrecht is daar woedend over.

Bij RTV Rijnmond geeft Van den Ham toe 'heel erg geschrokken' te zijn. "We zijn twee dagen bezig geweest om ervoor te zorgen dat de instelling en focus goed zijn. Je geeft constant het belang van de wedstrijd aan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de club. Een ronde verder betekent meer geld. Als je ziet met wat voor een instelling wij gespeeld hebben... Wat ik gezien heb is heel slecht."

De coach, de opvolger van de eerder dit seizoen opgestapte Jan Everse, steekt de hand ook deels in eigen boezem. "Ik heb ze niet op het juiste niveau gekregen met alle scherpte die daarbij hoort. Uiteraard begint het bij mij, maar de uitvoering ligt bij de spelers. Ze deden maar wat. We hebben teamafspraken en die moet je nakomen. Er was totaal geen organisatie en we verdedigden slap. We gaven Capelle ruimte om te voetballen en onze spits werd niet gezocht. In de eerste helft hebben we wel wat mogelijkheden gecreëerd, maar daarna was het niks. Je hebt het weleens over de ondergrens, maar dit was de absolute ondergrens."

"Ik had niet verwacht dat mijn team zover zou wegzakken in alle opzichten", verzucht de ervaren coach tot slot. "Met name het mentale gedeelte vind ik schrikbarend. Er zal het nodige gepraat worden. We hebben een hele smalle selectie, dus ik kan weinig spelers sanctioneren door ze niet op te stellen", beseft hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen