Heracles na rust langs Koninklijke HFC, blamage Emmen

27 oktober 2015, 22:00   Bijgewerkt: 28 oktober 2015, 16:28

Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker, al werd het verschil met topklasser Koninklijke HFC in het eigen Polman Stadion pas in het laatste half uur gemaakt: 3-1. FC Emmen, een subtopper in de Jupiler League, blameerde zich door met dezelfde cijfers onderuit te gaan bij topklasser VVSB.

Door toedoen van Paul Gladon, hij schoot de bal in de verre hoek, kwam Heracles Almelo in de achttiende minuut op voorsprong tegen de Koninklijke HFC. De bezoekers uit Haarlem kwamen acht minuten later verrassend langszij door een rake kopbal van Pieter Bas den Hartigh.

Voor rust wist Heracles niet meer te scoren, de Koninklijke HFC hield relatief eenvoudig stand in Almelo. In het laatste half uur nam de verrassende nummer vier van de Eredivisie alsnog afstand van de amateurs. Tim Breukers tekende in de 61ste minuut voor de 2-1, Iliass Bel Hassani legde in de 83ste minuut uit een vrije trap de eindscore vast op 3-1.

Door een doelpunt van Bas Ruigrok in de dertiende minuut keek Emmen bij rust tegen een 1-0 achterstand aan in Noordwijkerhout, op bezoek bij topklasser VVSB. Frans van Niel maakte er in de 59ste minuut zelfs 2-0 van. Jurjan Mannes hielp Emmen vier minuten later terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, maar verder kwam de eerstedivisieclub niet. In de slotfase liep VVSB via Tommy Bekooij zelfs nog uit naar een 3-1 overwinning.

FC Den Bosch had een eenvoudige avond bij Jupiler League-hekkensluiter Almere City FC. Door treffers van Furhgill Zeldenrust, Denis Pozder en Malcolm Esajas wonnen de Brabanders met 0-3 in Flevoland. Achilles '29 was Spakenburg op eigen veld met 2-1 de baas, door goals van Mehmet Dingil en Daniel van Straaten. Danny van den Meiracker deed in de slotfase met een hard schot iets terug namens de bezoekers uit Spakenburg. Topklasser HHC Hardenberg won het Overijsselse onderonsje met eersteklasser Berkum met 0-3. Rob van der Leij (2) en Dennis Krohne scoorden.