PSV legt hoofdklasser Genemuiden pas na rust op pijnbank

27 oktober 2015, 20:24   Bijgewerkt: 27 oktober 2015, 20:31

PSV heeft zijn plicht gedaan in de KNVB Beker. Ondanks een matige eerste helft in Eindhoven, liep de thuisploeg uiteindelijk met ruime cijfers weg bij hoofdklasser SC Genemuiden: 6-0. Toch duurde het even voordat het krachtsverschil pas echt duidelijk werd.

De late zege op bezoek bij FC Twente (1-3) van afgelopen weekend moest het elftal van Philip Cocu meer dan goed doen. Als je vervolgens een relatief mindere tegenstander treft in het bekertoernooi, is dat altijd lekker. Er hoeven geen risico's te worden genomen en de spelers kunnen zichzelf belonen met uitgespeelde kansen en hopelijk veel doelpunten.

Maar het waren vervolgens vooral de meegereisde supporters uit Overijssel die zich lieten horen. Want terwijl PSV slordig werd en bij vlagen zeer laconiek oogde, begon Genemuiden er in te geloven. De bezoekers kregen een aardige kans via Tjeerd Korf, de gevaarlijkste man aan de kant van de hoofdklasser. De ploeg wist ADO Den Haag na penalty's te verslaan in de vorige ronde en wist dat het, óók tegen de landskampioen, altijd moet blijven geloven in een wonder.

Davy Pròpper was verantwoordelijk voor de mooiste treffer van de avond: hij krulde de bal met afdraaiend effect schitterend in de verre hoek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen