Barcelona dankt vlijmscherpe Suarez tegen Eibar

Jw
25 oktober 2015, 20:29   Bijgewerkt: 25 oktober 2015, 20:49

FC Barcelona bewijst dat het ook in een periode zonder Lionel Messi succesvol kan zijn. Luis Suarez, toch al zo goed op dreef de laatste tijd, vulde zondagavond het gat opnieuw op door alle drie de doelpunten voor zijn rekening te nemen in de competitiewedstrijd tegen SD Eibar (3-1).

FC Barcelona had uitgebreid aandacht besteed aan Johan Cruijff. De steun voor het zieke clubicoon werd extra kracht bijgezet door met speciale shirts het veld te betreden. 'Anims Johan', stond in grote letters op een oranje shirt afgebeeld, wat Catalaans is voor 'Word beter Johan'. Deze week werd bekend dat Cruijff longkanker heeft. In zijn tweede thuis Camp Nou werd daar net als op de Nederlandse velden uitgebreid aandacht aan besteed.

Op het veld ging het aanvankelijk allemaal erg stroef met FC Barcelona. Eibar kwam zelfs op voorsprong via Borja Baston. Suarez herstelde vervolgens hoogstpersoonlijk de schade. De Uruguayaanse schutter werd tien minuten na de openingstreffer bediend door Sandro Ramirez en kopte keurig raak.

In de tweede helft nam FC Barcelona afstand van de middenmotor, die pas de tweede nederlaag van het seizoen leed. Op aangeven van de niet zelfzuchtige Neymar maakte Suarez er uiteindelijk 3-1 van. De Catalanen maakten de wedstrijd overigens af met tien man. Javier Mascherano kreeg vlak voor de derde treffer van Suarez rood.

Door de overwinning staan Real Madrid en FC Barcelona weer gelijk in punten. De Madrilenen staan door een beter doelsaldo echter aan kop.

[photo,93226,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen