Hattrick Kuyt helpt Feyenoord langs dapper AZ

Jw
25 oktober 2015, 18:55   Bijgewerkt: 25 oktober 2015, 22:15

Feyenoord heeft zondagmiddag tegen AZ het toetje van dit voetbalweekend in zijn voordeel beslist. De bezoekers boden in De Kuip prima weerstand, maar uiteindelijk bleken de Rotterdammers een maatje te groot: 3-1. Dirk Kuyt was net als vorige week buitengewoon scherp voor het doel en opnieuw maakte de aanvoerder van Feyenoord een hattrick. Aan de andere kant deed Joris van Overeem iets terug voor AZ. Door de zege houdt Feyenoord gelijke tred met koploper Ajax, dat eerder vandaag in Arnhem zegevierde.

Feyenoord wist dat AZ een zware Europese wedstrijd in de benen had en het elftal van Giovanni van Bronckhorst probeerde de bezoekers van begin af aan te overrompelen. En dat lukte. AZ werd helemaal teruggedrongen op eigen helft en de thuisploeg was voortdurend dreigend. Simon Gustafson verschafte na tien minuten Eljero Elia de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd, maar de inzet van de vleugelspeler werd gesmoord.

cruijff

cruijff

AZ leek rijp voor de slacht en dus wilde de thuisploeg de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen. Maar waar Feyenoord leek door te drukken, kwamen de bezoekers in de twintigste minuut uit het niets op gelijke hoogte. Markus Henriksen sneed door de verdediging heen en zag zijn inzet door Jan-Arie van der Heijden van de lijn worden gehaald. Van Overeem was attent bij de afvallende bal en de middenvelder bracht zijn ploeg langszij. De toevalstreffer gaf AZ het nodige vertrouwen en de Rotterdamse storm werd in het vervolg van de eerste helft geneutraliseerd. 

Een kwartier voor tijd leek Kuyt de wedstrijd vanaf de strafschopstip in het slot te gooien, maar AZ weigerde de handdoek in de ring te gooien. De strijdlust van de bezoekers leverde vijf minuten voor tijd bijna de aansluitingstreffer op. Vermeer dook een kopbal van Ben Rienstra echter op prachtige wijze uit de kruising. In de slotfase bleven de bezoekers aandringen, maar de zege van de Rotterdammers kwam niet meer in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen