Aubameyang en Reus schieten Augsburg aan flarden

25 oktober 2015, 17:23   Bijgewerkt: 25 oktober 2015, 17:34

De midweekse 0-1 overwinning bij AZ in de Europa League heeft FC Augsburg geen boost gegeven in de Bundesliga. De rode lantaarndrager in de Duitse competitie werd zondagmiddag volledig weggespeeld door Borussia Dortmund. Pierre Emerick Aubameyang en Marco Reus wezen de topclub de weg in het eigen Signal Iduna Park, waar het 5-1 werd.

Waar Robert Lewandowski aan het begin van het seizoen vriend en vijand verbaasde met zijn ongekende doelpuntenproductie, is Aubameyang op dit moment de grote man in het Duitse en misschien ook wel internationale topvoetbal. Tegen Augsburg maakte hij alweer zijn achttiende, negentiende en twintigste doelpunt in zeventien officiële optredens. Een geweldige prestaties van de aanvaller uit Gabon.

Na achttien minuten tekende Aubameyang voor zijn eerste van de middag. Marco Reus zorgde ervoor dat er na ruim een uur spelen een 3-0 stand op de borden stond. Na een tussendoelpunt van Bobadilla, die de eer redde namens Augsburg, was Aubameyang verantwoordelijk voor een dubbel slotakkoord: 5-1. De aanvaller is op de topscorerlijst op gelijke hoogte gekomen met Lewandowski. Beide toppers hebben nu dertien keer gescoord.

Dortmund blijft op de tweede plaats staan op de Bundesliga, waar koploper Bayern München zeven punten los staat van de rivaal. Augsburg blijft op de laatste plek staan. Paul Verhaegh kwam wegens een voetblessure niet in actie voor deze club.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen