Milan ontsnapt tegen tiental, Juventus pakt drie punten

25 oktober 2015, 16:59   Bijgewerkt: 25 oktober 2015, 17:12

Voor AC Milan en Juventus stond er zondagmiddag op papier een eenvoudig thuiswedstrijd op het programma. Bij Juventus bleek dat ook zo te zijn tegen Atalanta Bergamo, dat met 2-0 verslagen werd. Bij Milan kwam dat bepaald niet tot uiting. Desondanks hebben de Rossoneri drie punten gegrepen tegen Sassuolo, dat ruim een uur met tien man speelde. Door een laat doelpunt eindigde het duel in San Siro in 2-1.

Milan versus Sassuolo was in meerdere opzichten een bijzonder duel. Zo stond niet Diego López of Christian Abbiati, maar de piepjonge Gianluigi Donnarumma onder de lat bij de Milanezen. De nog maar 16-jarige keeper is na Gianluca Pacchiarotti (1980) de jongste doelman ooit in de Serie A. Wat nog meer opviel was dat de supporters van Milan de matige resultaten helemaal beu zijn. De doorgaans met fanatieke fans gevulde Curva Sud bleef leeg. Althans, niet helemaal, omdat er meerdere protestspandoeken neergelegd waren.

Naast bovengenoemde elementen was het interessant om te kijken of Domencio Berardi weer tot scoren zou komen tegen Milan. De aanvaller van Sassuolo deed de Italiaanse topclub in het verleden al meerdere keren pijn, hij scoorde zelfs een keer vier keer tegen de rood-zwarten. Hij was dit keer wederom trefzeker tegen zijn favoriete tegenstander. Met een fraaie vrije trap zorgde hij in de tweede helft voor de 1-1.

De gelijkmaker van Berardi hing niet in de lucht, aangezien Milan bij rust met 1-0 voor stond tegen tien man. Sassuolo-doelman Andrea Consigli veroorzaakte een penalty, kreeg rood en zag Carlos Bacca de score openen. Na de 1-1 van Beradi liet de winnende treffer van Milan tot de 86ste minuut op zich wachten. De ingevallen Luiz Adriano kroonde zich tot matchwinner: 2-1.

Juventus won, na gelijke spelen tegen Internazionale en Borussia Mönchengladbach (beiden 0-0), met 2-0 van Atalanta, waar Marten de Roon 73 minuten in actie kwam en geel pakte. Paulo Dybala en Mario Mandzukic zorgden voor de doelpuntenproductie. Paul Pogba miste in de slotfase een strafschop. Op dat moment stond Atalanta nog maar met tien man op het veld, omdat Rafael Toloi zijn tweede gele kaart had gekregen.

Milan en Juventus leven ondanks de zeges nog steeds onder hun stand, met respectievelijk een tiende en een twaalfde stond.