Cambuur en ADO schieten weinig op met gelijkspel

25 oktober 2015, 14:34

Waar SC Cambuur en ADO Den Haag eindelijk weer eens een overwinning hoopten te boeken, is het duel in Leeuwarden geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een wedstrijd vol fouten kwam ADO op voorsprong via Mike Havenaar, maar binnen vijf minuten zorgde Furdjel Narsingh weer voor de gelijkmaker. Cambuur kreeg nog grote kansen op de 2-1, maar die viel niet.

Beide partijen hadden een overwinning keihard nodig en streden vanaf de eerste minuut voor elke meter. Het leverde vooral een vechtwedstrijd op en geen mooi voetbal. Zowel Cambuur als ADO verloren veel te vaak de bal en de 0-0 bij rust was dan ook een logische tussenstand. Alleen Havenaar kreeg een grote kans, maar Leonard Nienhuis redde van dichtbij.

De 1-1 zette Leeuwarden weer in vuur en vlam, opeens was het geloof terug. Kansen kwamen er nog Overgoor, die tot twee keer toe niet langs Hansen kwam. Ook invaller Houtkoop, die de geblesseerd uitgevallen Ogbeche verving, trof geen doel. Cambuur mocht in de slotfase niet mopperen dat Higler de bal niet op de stip legde na hands van Peersman. Een schot van Duplan raakte zijn hand, maar de arbiter wuifde het weg. 1-1 bleef het, voor beide ploegen niet het gewenste resultaat. Cambuur is nu al vijf duels ongeslagen, vijf maal speelde het gelijk. ADO wint weer niet, maar gaat wel sc Heerenveen voorbij op de ranglijst.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!