Cambuur en ADO schieten weinig op met gelijkspel

Cambuur en ADO schieten weinig op met gelijkspel

25 oktober 2015 – Waar SC Cambuur en ADO Den Haag eindelijk weer eens een overwinning hoopten te boeken, is het duel in Leeuwarden geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een wedstrijd vol fouten kwam ADO op voorsprong via Mike Havenaar, maar binnen vijf minuten zorgde Furdjel Narsingh weer voor de gelijkmaker. Cambuur kreeg nog grote kansen op de 2-1, maar die viel niet.De thuisploeg had dit seizoen nog geen enkel duel gewonnen en snakte naar de eerste driepunter. ADO leek daar een geschikte tegenstander voor, aangezien de ploeg van Henk Fraser al zeven duels op rij wachtte op een zege. Het was de competitie nog goed begonnen met vier punten uit twee duels, maar daarna zakte het elftal van Fraser op de ranglijst tot aan de veertiende plek.

Beide partijen hadden een overwinning keihard nodig en streden vanaf de eerste minuut voor elke meter. Het leverde vooral een vechtwedstrijd op en geen mooi voetbal. Zowel Cambuur als ADO verloren veel te vaak de bal en de 0-0 bij rust was dan ook een logische tussenstand. Alleen Havenaar kreeg een grote kans, maar Leonard Nienhuis redde van dichtbij.

Geen doelpunten in de eerste helft, maar binnen tien minuten was er in de tweede helft al twee keer gescoord. Duplan gaf een goede voorzet op Havenaar, die gemakkelijk kon binnenkoppen. Het was alweer zijn zevende goal van dit seizoen. Lang kon ADO echter niet genieten van de voorsprong, Narsingh zette Cambuur snel weer op gelijke hoogte. Dankzij slap verdedigen van Aaron Meijers kon hij recht op Hansen af en de snelle rechtsbuiten faalde niet.

De 1-1 zette Leeuwarden weer in vuur en vlam, opeens was het geloof terug. Kansen kwamen er nog Overgoor, die tot twee keer toe niet langs Hansen kwam. Ook invaller Houtkoop, die de geblesseerd uitgevallen Ogbeche verving, trof geen doel. Cambuur mocht in de slotfase niet mopperen dat Higler de bal niet op de stip legde na hands van Peersman. Een schot van Duplan raakte zijn hand, maar de arbiter wuifde het weg. 1-1 bleef het, voor beide ploegen niet het gewenste resultaat. Cambuur is nu al vijf duels ongeslagen, vijf maal speelde het gelijk. ADO wint weer niet, maar gaat wel sc Heerenveen voorbij op de ranglijst.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020