Hake trots ondanks verlies: "Hebben gestreden"

25 oktober 2015, 11:46

FC Twente-coach René Hake vindt dat PSV zaterdag verdiend heeft gewonnen in de Grolsch Veste, al vielen de beslissende doelpunten pas in de laatste zes minuten van de reguliere speeltijd (1-3). De oefenmeester is wel positief over het spel van zijn elftal.

"Het is denk ik duidelijk dat het een verdiende overwinning voor PSV was", zegt Hake op de officiële website van FC Twente. "We werden door de tegenstander teruggedrongen op eigen helft, maar we hebben daarin goed georganiseerd gespeeld en gewacht op de fouten. We wilden proberen die fouten af te dwingen en het spel vanuit daar snel naar voren te verplaatsen. De intentie daarin was zeker aanwezig, maar in de eerste helft waren we erg slordig om die momenten te gebruiken. De tweede helft zijn we ingegaan om op dezelfde voet verder te gaan en mochten we momenten krijgen dat we eerder druk konden zetten naar voren, dan wilden we die zeker pakken. Ik had gedacht dat de ruimtes in de tweede helft groter zouden worden en gedurende de wedstrijd bleek dat ook zo te zijn."

"Voordat we met 0-1 achter kwamen, waar we er wel slecht uitzagen met dekken, denk ik dat we recht hadden op een strafschop", stelt Hake. "In de tegenstoot kom je op achterstand. We herstellen ons goed, de gelijkmaker was een goede goal. We durfden druk te zetten op de helft van de tegenstander en scoorden. Dan zie je dat je door goed terug te knokken in de wedstrijd, je resultaat kan halen. Dan geven we het weg door te eenvoudig voorzetten toe te laten en slecht te dekken voor de goal, maar dat is ook de kwaliteit van PSV. We spelen natuurlijk wel tegen een goede ploeg, maar we kunnen ook trots zijn op het elftal dat gestreden heeft en op de supporters, die er tot het einde achter zijn blijven staan. Ik denk dat het team dat verdient, maar ook nodig heeft. Dat is belangrijk voor de verdere ontwikkeling in de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen