PSV slaat in slotfase dodelijk toe tegen wisselvallig Twente

24 oktober 2015, 22:24

PSV heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Eindhovenaren wonnen, vooral dankzij een sterk tweede bedrijf, met 1-3 op bezoek bij FC Twente. De thuisploeg kwam gretig terug na de gelijkmaker totdat PSV in de slotfase de zege veiligstelde.

Het was aan PSV de taak om zich te herpakken ten opzichte van de afgelopen week. In eigen huis had Excelsior met grote cijfers opzij gezet moeten worden, maar werd het in blessuretijd slechts gelijk. De ploeg van Philip Cocu domineerde 90 minuten lang en de 1-1-eindstand kwam aan als een dreun.

Kortom, PSV kwam voor een overwinning in Enschede, niets minder. En dat was meteen duidelijk te zien. In de beginfase creëerden de Eindhovenaren een handjevol goede kansen om de score te openen. Davy Pröpper en met name Jurgen Locadia hadden de 0-1 op hun schoen, maar wisten hun ploeg niet op voorsprong te zetten.

Vlak na rust lukte dat wel toen Luuk de Jong overtuigend binnenkopte uit een voorzet van Andres Guardado. Toch trok FC Twente de stand al snel gelijk: Hakim Ziyech schoot in de tweede instantie raak na een redding van Jeroen Zoet. De captain van de Tukkers viel over de reclameborden heen toen hij zijn goal wilde vieren met de thuisaanhang, maar hij kon er alleen maar om lachen.

Maar het was de landskampioen die er uiteindelijk alsnog met de winst vandoor ging. Gezien de kansenverhoudingen en het balbezit was dit verdiend. PSV was gevaarlijker voor het doel en wist zichzelf eindelijk eens écht te belonen. Locadia tekende met een kopbal voor de 1-2, terwijl invaller Gaston Pereiro de wedstrijd op slot gooide.

Dankzij de overwinning kan PSV langzaam weer de aansluiting zoeken met de top. Twente blijft wisselvallig en zal moeten knokken voor ieder punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen