Reuzendoder West Ham klopt ook Chelsea in boeiend duel

24 oktober 2015, 18:18   Bijgewerkt: 24 oktober 2015, 19:37

Chelsea is de volgende topclub die dit Premier League-seizoen heeft verloren van West Ham United. De ploeg van manager José Mourinho ging zaterdag in een boeiend duel op Boleyn Ground met 2-1 onderuit tegen de stadgenoot. Eerder in deze competitie was West Ham United al een maatje te groot voor Arsenal, Liverpool en Manchester City.

Chelsea kwam al binnen zeventien minuten op achterstand tegen West Ham. The Blues verdedigden niet goed bij een hoekschop, waarvan Mauro Zarate profiteerde. Op slag van rust werd het nog erger voor de bezoekers, toen voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic zijn tweede gele kaart incasseerde. Ze dachten eerder in de wedstrijd al op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Kurt Zouma bleek na een beroep op de doellijntechnologie nét niet volledig over de doellijn te zijn. Later werd ook een treffer van Cesc Fabregas geannuleerd vanwege buitenspel. Mourinho bekeek de tweede helft vanaf de tribune, waarom is vooralsnog niet duidelijk.

De Portugese manager zag Chelsea met tien man wel beter spelen en in de 56ste minuut ook de 1-1 maken via Gary Cahill uit een corner. De regerend kampioen van de Premier League kon echter niet doordrukken en stapte zelfs met een nederlaag van het veld. Na een voorzet van Aaron Cresswell vanaf de linkerflank kopte Andy Carroll in de 79ste minuut de 2-1 eindstand in het voordeel van West Ham United op het scorebord.

Chelsea zakt door het verlies naar de vijftiende plek in de Premier League, het heeft na tien duels elf punten. West Ham United staat met twintig punten knap tweede, op één punt van koploper Manchester City. Dat team speelt zondag de derby tegen Manchester United, dat met negentien punten samen met Arsenal de derde plaats bezet. Arsenal speelt later zaterdagavond nog thuis tegen Everton.

Ook Leicester City heeft negentien punten, na een 1-0 thuiszege op nummer zes Crystal Palace. Een goal van Jamie Vardy in de 59ste minuut, zijn negende van deze jaargang, bleek beslissend. Met Leandro Bacuna in de basis verloor laagvlieger Aston Villa voor de zevende keer in acht wedstrijden. Ditmaal was Swansea City in Birmingham met 1-2 te sterk. André Ayew maakte met een treffer in de 87ste minuut het verschil. Stoke City ging voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen Watford FC. Erik Pieters verscheen aan de aftrap bij de thuisclub, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel bleven op de bank. Nathan Aké behoorde bij de bezoekers bij de eerste elf, Steven Berghuis zat niet bij de selectie. West Bromwich Albion won met 0-1 bij Norwich City.