"Hier mag je niet tackelen, het is toch geen vrouwensport?"

24 oktober 2015, 13:05

Todd Kane is sinds afgelopen zomer speler van NEC en de Engelsman kijkt zijn ogen uit op de Nederlandse velden. Volgens de jonge verdediger wordt er in de Eredivisie allesbehalve hard gespeeld. "Voetbal is toch geen vrouwensport?"

Volgens Kane zijn er in de Nederlandse competitie de nodige schwalbekoningen. "En dan fluiten de scheidsrechters dat ook nog eens niet terug. Verbazingwekkend dat ze erin trappen", zegt de verdediger tegen het AD. "Voetbal is een contactsport. Maar hier mag je niet tackelen. In dat opzicht gaat een wereld voor mij open. Ik vind het maar vreemd allemaal. Voetbal is toch geen vrouwensport? Maar hier vallen ze zo om, gillen ze en krijgen ze een vrije trap mee. Dat is onbestaanbaar in Engeland."

Kane doorliep de jeugdopleiding van Chelsea, maar een plek in de eerste selectie leek niet haalbaar voor hem. "Het was altijd bikkelen. Het Britse voetbal gaat razendsnel en is ook keihard. Het is in niets te vergelijken met Nederland", zegt Kane, die wel blij is dat hij nu bij NEC speelt. "Ik kon naar Vitesse, maar dat zag ik niet zitten. Ik wilde eens niet met vrienden voetballen. Ik wilde echt op eigen benen staan. Weg uit de comfort zone. Het is NEC geworden. Mooie club en het seizoen verloopt tot nu toe best goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen