Van der Laan start met zege bij Oranje Leeuwinnen

Ger
23 oktober 2015, 23:01   Bijgewerkt: 23 oktober 2015, 23:22

Arjan van der Laan heeft een fraaie overwinning overgehouden aan zijn debuut als bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen. In Stade Jean-Bouin in Parijs eindigde de oefeninterland tegen Frankrijk, de mondiale nummer drie, in 1-2.

Daniëlle van de Donk zette Nederland in de eerste helft op voorsprong met een bekeken stiftje. Kort daarop kwam Oranje zelfs met 0-2 toen Lieke Martens doel trof via een tegenstandster. Camille Abily zorgde nog voor de pauze voor de aansluitingstreffer, maar in de tweede helft wisten de Françaises ondanks enkele kansen de gelijkmaker niet meer te produceren.

Stefanie van der Gragt moest zich in de rust geblesseerd laten vervangen. In de laatste minuten van het duel maakte Renée Slegers na bijna anderhalf jaar blessureleed haar rentree in de nationale ploeg. Dinsdag speelt Oranje, momenteel twaalfde op de wereldranglijst, eveneens vriendschappelijk tegen Polen in Jelenia Góra.

Van der Laan begon deze maand aan zijn nieuwe baan als bondscoach. Onder zijn leiding gaan de Oranje Leeuwinnen in maart op jacht naar plaatsing voor de Olympische Spelen. Van der Laan, oud-speler van Sparta, FC Twente en ADO Den Haag, volgde per 1 oktober Roger Reijners op.