Hoesen: "Ik wilde de verantwoordelijkheid nemen"

23 oktober 2015, 10:20

In de 96ste minuut van de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec kreeg FC Groningen een penalty. De ingevallen Danny Hoesen voelde zich de geroepen man om de trap vanaf elf meter te nemen. De Limburger stuitte op de doelman, maar wist in de rebound alsnog de stand gelijk te trekken: 1-1. "Ik wilde de verantwoordelijkheid nemen", blikt de spits terug.

"Ik heb al vaker gezegd dat ik graag belangrijk wil zijn en ik was vol vertrouwen dat ik zou scoren", zegt Hoesen op de website van Groningen over het penaltymoment. "De strafschop ging er niet in één keer in, maar gelukkig heb ik als jonge voetballer geleerd dat je altijd moet doorlopen, kwam ik als eerste bij de rebound en kon ik het laatste zetje geven", aldus de voormalig Ajacied.

Etienne Reijnen kreeg een duw in de rug en maakte daar gretig gebruik van, door naar de grond te gaan. Voor de dienstdoende scheidsrechter reden genoeg om een strafschop te geven. "Ik moet de situatie nog een keer terugzien, maar voelde een flinke duw en in dat geval ga je naar de grond", stelt Reijnen. "Het was in mijn ogen geen slimme actie van de tegenstander. Ik had de intentie naar de bal te gaan, voelde de duw en dan hoop je dat de scheidsrechter een strafschop geeft. Volgens mij een goede beslissing. Ik heb alle respect voor Danny Hoesen dat hij hem opeist. Het siert hem dat hij de verantwoordelijkheid neemt en de bal uiteindelijk binnen schiet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen