FC Groningen pakt in Liberec op valreep eerste punt

Ger
22 oktober 2015, 23:27

FC Groningen heeft donderdagavond tegen Slovan Liberec zijn eerste puntje gepakt in groep F van de Europa League. De Groningers hadden in Tsjechië lang zich op een doelpuntloos gelijkspel, maar vlak voor tijd leek een doelpunt van Kevin Luckassen roet in het eten te gooien. Groningen, dat het slot van de wedstrijd met tien man speelde na een rode kaart voor Michael de Leeuw, kwam in extremis echter nog langszij. Danny Hoesen miste de penalty maar schoot zijn ploeg in de rebound alsnog naar een punt: 1-1.

elftal

elftal

Trainer Erwin van de Looi had besloten om met een versterkte defensie op puntenjacht te gaan. Met basisdebutant Kasper Larsen als extra verdediger wilde Van de Looi achterin extra zekerheid inbouwen. Deze tactische omzetting kwam het aanvalsspel van de Groningers in de eerste helft niet ten goede. Het aanvalsduo Bryan Linssen en Mimoun Mahi kwam niet verder dan een van richting veranderd schot van laatstgenoemde, dat net langs de verkeerde kant van de paal stuiterde. Aan de andere kant moest Sergio Padt wel een enkele malen handelend optreden om zijn doel schoon te houden.

Tien minuten voor tijd stak De Leeuw ongewild de lont in het kruitvat. De aanvaller wilde de bal wegschieten maar raakte Herolind Shala vol in het gezicht. De Duitse arbiter Christian Dingert kende geen mededogen en stuurde De Leeuw naar de kleedkamer. Even later was het Luckassen die bij een hoekschop het meest attent was en zo het lot van Groningen leek te bezegelen. Maar in de laatste secondes van de blessuretijd werd Etiënne Reijnen in de zestien tegen de grond gewerkt, waarna Dingert resoluut naar de stip wees. Koubek wist de inzet vanaf elf meter van Hoesen nog te keren, maar in de rebound liet de ingevallen aanvaller de tweeduizend meegereisde Groningensupporters toch nog juichen.