Niets minder dan winst telt voor Ajax, AZ en Groningen

22 oktober 2015, 15:52   Bijgewerkt: 22 oktober 2015, 16:04

In de aanloop naar een nieuwe Europa League-avond kunnen we één ding stellen: de Nederlandse clubs moeten eigenlijk stuk voor stuk drie punten pakken, anders wordt Europese overwintering een heel lastig verhaal. Ajax en AZ zijn momenteel de nummers drie in hun poule, FC Groningen staat vierde in haar groep. FCUpdate.nl blikt vooruit op de Europese wedstrijden van de Nederlandse clubs.

AZ-FC Augsburg (19.00 uur)

Voor AZ is het tot dusver een Europees avontuur met vele wendingen. De Alkmaarders kwamen in hun ouverture tegen FK Partizan (uit) knap met 0-2 voor, maar verloren het duel in Belgrado met 3-2. Deze domper werd vervolgens wel gecompenseerd met een fraaie 2-1 thuisoverwinning op groepsfavoriet Athletic de Bilbao. Door dat resultaat ligt de strijd in Groep L weer helemaal open, al staat AZ nog wel op de derde plaats. Koploper Partizan heeft zes punten, Bilbao heeft ook drie punten maar wel een betere doelsaldo. Aangezien de verwachting is dat Bilbao nog genoeg punten zal pakken, is het voor AZ belangrijk om ook Partizan in het zicht te houden. Zeker omdat de Serviërs nog langskomen in Alkmaar.

De vermoedelijke basisopstelling van AZ

Coutinho; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Van der Linden, Haps; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Dos Santos, Janssen.

Fenerbahçe-Ajax (21.05 uur)

In Europa wil het dit seizoen bij Ajax nog niet echt vlotten. De Amsterdammers werden roemloos door Rapid Wien uitgeschakeld in de play-offs om een Champions League-ticket, gingen met de hakken over de sloot ten koste van FK Jablonec naar de Europa League en konden in hun eerste duels niet winnen van Celtic (2-2) en Molde FK (1-1). Weet de formatie van coach Frank de Boer Fenerbahçe ook niet over de knie te leggen, dan zal het flink achter de feiten aanlopen in Groep A. Bij een nederlaag in Istanbul komt Ajax twee punten achter de Turken op de laatste plek te staan en bovendien kan Celtic en/of Molde dan ook nog eens uitlopen.

De basisopstelling van Ajax

Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi, Fischer.

Slovan Liberec-FC Groningen (21.05 uur)

Van alle Nederlandse Europa League-deelnemers is de situatie van FC Groningen het meest penibel. Loopt het elftal van trainer Erwin van de Looi tegen een nederlaag aan bij Slovan Liberec, dan lijkt overwintering in Europa uitgesloten te zijn voor de bekerwinnaar van vorig seizoen. In dat geval staan de Tsjechen zes punten voor op de nog puntloze Groningers en kunnen Olympique Marseille (drie punten) en Sporting Braga (zes punten) nog verder uit het zicht raken. Het is te hopen dat Groningen met de steun van 2.000 fans drie punten kan pakken bij Liberec, dat in de vorige speerronde wist te stunten met een 0-1 zege bij Olympique Marseille.

De vermoedelijke opstelling van FC Groningen

Padt; Hateboer, Larsen, Reijnen, Kappelhof en Tamata; Maduro, Rusnák en Tibbling; Linssen, Mahi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen