Groep C: Galatasaray voert spanning op, Atlético haalt uit

21 oktober 2015, 23:00   Bijgewerkt: 21 oktober 2015, 23:25

Wesley Sneijder blijft met Galatasaray in de race voor overwintering in de Champions League. De Turkse topclub diende Benfica in het eigen stadion de eerste nederlaag van het CL-seizoen toe, er werd met 2-1 gewonnen. Voor Atlético Madrid was het ondertussen een koud kunstje om FC Astana opzij te schuiven, waardoor de Madrilenen de nieuwe leider zijn in Groep C.

Zo slecht als de start voor Galatasaray was, zo groot was de vreugde na afloop van de wedstrijd tegen Benfica. Dankzij een doelpunt van Nicolás Gaitán na 1:14 minuten spelen – de snelste goal voor Benfica ooit in de Champions League – moesten Sneijder en co in de achtervolging. Het werd uiteindelijk niet alleen een achtervolging, maar ook een inhaalrace.

Binnen twintig minuten wist Galatasaray al op gelijke hoogte te komen met de grootmacht uit Lissabon. Selçuk Inan schoot een penalty onberispelijk hard in de bovenhoek: 1-1. Na ruim een half uur spelen werd het nog 2-1. Lukas Podolski, die wisselvallige eerste maanden kent in Istanbul, tekende voor de voorsprong. De Duitser trof fraai doel met buitenkantje links. Sneijder raakte later de paal, maar kon drie punten bijschrijven met zijn ploeg. Na afloop van de wedstrijd stond hij het thuispubliek weer op te zwepen in de middencirkel, dat was mooi om te zien (zie hieronder).

Atlético Madrid was in het eigen Estadio Vicente Calderón superieur aan FC Astana, dat met slechts vijftien spelers naar de Spaanse hoofdstad was afgereisd omdat het komend weekend een belangrijk competitieduel speelt. Saúl Ñíguez opende op heel fraaie wijze, met een balletje achter zijn standbeen, de score namens Atlético. Hij was daarna de aangever bij de 2-0 van Jackson Martinez, die tot op heden nog niet echt op stoom is bij Atlético. Los Rojiblancos maakten er in het tweede bedrijf 3-0 van tegen Astana, Óliver Torres maakte deze treffer. Het werd ook nog 4-0, door een eigen doelpunt van Denys Dedechko.

Atlético en Benfica hebben nu zes punten, Galatasaray volgt op vier punten. Astana blijft de drager van de rode lantaarn, met één puntje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen