Gent trots: "Nog nooit speelde een Belgische club zo"

21 oktober 2015, 11:29

AA Gent verkocht de huid duur in de Champions League-uitwedstrijd tegen Valencia. Op bezoek bij de Spaanse topclub had de kampioen van België lang uitzicht op een punt, maar werd het 2-1. Pas twintig minuten tijd viel het beslissende doelpunt, Gent-verdediger Stefan Mitrovic passeerde zijn eigen keeper.

"Dit resultaat is ontzettend jammer voor mijn spelers, ze verdienen dit niet", zegt coach Hein Vanhaezebrouck van AA Gent op de clubsite. "Ik ben echt ontzettend trots op ze. Nog nooit heeft er een Belgische club op bezoek bij een topclub zo gevoetbald. Of ik moet al héél ver terug gaan in de geschiedenisboeken."

"We hadden echt pech", zegt hij over het duel in Valencia. Door de nederlaag blijft AA Gent steken op één punt. "Momenteel hebben we één punt, met nog twee thuiswedstrijden in het verschiet. We moeten realistisch zijn en beseffen dat de derde plek nu het hoogst haalbare wordt. Toch zat er meer in", aldus de coach.

Voorzitter Ivan de Witte sluit zich daarbij aan. "Mijn gevoel is een mix van trots en teleurstelling. Dit is al de derde keer dat we een prestatie neerzetten die de verwachtingen overstijgt. En dat is niet vanzelfsprekend tegen een ploeg als Valencia. Het toont aan dat we het verdienen om ons verder te ontwikkelen in de Champions League. Die tweede tegengoal was ongelukkig. Volgens de spelers werd de fase bemoeilijkt door de regenval. Uiteindelijk krijgen we nog een grote kans in de tweede helft die we spijtig genoeg niet benutten. Maar ik wil daar niet te negatief over zijn, ik ben vooral trots op deze prestatie. En ik ben ook tevreden dat we als onverwachte titelwinnaar het Belgisch voetbal zo op de kaart zetten in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen