Leverkusen-coach: "Hiervoor komen mensen naar stadion"

21 oktober 2015, 08:15

De wedstrijd van de avond in de Champions League was dinsdag, zonder enige twijfel, Bayer Leverkusen-AS Roma. Beide clubs maakten er in Duitsland een krankzinnige avond van, waarin kansen voortdurend keerden. Roma boog een 2-0 achterstand om in een 2-4 voorsprong, maar verloor op de valreep nog bijna met 5-4.

Het werd in de BayArena 4-4 en daar kan coach Roger Schmidt van de thuisploeg mee leven. "Dit was een allesbehalve normale voetbalwedstrijd. Hiervoor komen trainers, spelers en toeschouwers naar het stadion. Aan het eind kregen we zelfs nog een grote kans op de 5-4. Dat zou helemaal gekkenwerk zijn geweest. De laatste zeven minuten van dit duel kunnen wel eens beslissend blijken te zijn geweest in deze groep", verwijst hij naar het feit dat zijn ploeg een zeker lijkende nederlaag wist af te wenden.

Schmidt probeert de wedstrijd te analyseren: "We begonnen goed, kwamen met 2-0 voor en hadden uitstekende papieren om de wedstrijd te winnen. Helaas werden we daarna erg passief en bovendien toonde Roma zijn klasse. We zakten te ver terug en gaven te veel vrije trappen en corners weg, twee daarvan leidden uiteindelijk tot goals. Het is opmerkelijk dat we nooit hebben opgegeven, ook niet toen het 2-4 stond. Dat toont onze moraal. Als we nu niet verliezen in Rome, hebben we een goede kans op de volgende ronde", weet hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen