Groep F: Arsenal kraakt Bayern na zeldzame fout Neuer

20 oktober 2015, 22:54   Bijgewerkt: 21 oktober 2015, 00:05

Hij is misschien wel de beste keeper ter wereld, maar ook Manuel Neuer kan fouten maken. Een slechte ingreep van hem lag dinsdag aan de basis van de nederlaag van zijn club Bayern München in de kraker tegen Arsenal in groep F van de Champions League (2-0). In dezelfde poule won Olympiakos met 0-1 bij Dinamo Zagreb.

Neuer had ruim tien minuten voor de rust in het Emirates Stadium nog zijn klasse laten zien. De sluitpost had een onwaarschijnlijk knappe redding in huis op een kopbal van de ongedekte Theo Walcott. In de fase daarvoor was de druk van Bayern München op het doel van Arsenal steeds groter geworden, zonder dat dit tot goals leidde. Ook in de tweede helft hadden de Duitsers meer balbezit dan de thuisploeg, maar ze wisten dat opnieuw niet om te zetten in doelpunten. Arsenal scoorde wel.

{image[305418][right-half][]}In de 77ste minuut tastte Neuer volledig mis bij een vrije trap van invaller Santi Cazorla, waarvan Olivier Giroud profiteerde in de vorm van het maken van de 1-0. In de slotfase bepaalde Mesut Özil de eindstand op 2-0 na een voorzet van Hector Bellerín. Neuer wist de bal nog wel op mooie wijze te keren, maar de grensrechter zag correct dat het leder de doellijn al was gepasseerd.

Olympiakos had drie weken geleden nog gewonnen van Arsenal in het Emirates Stadium en ook in Kroatië scoorden de Grieken een driepunter. Brown Ideye maakte elf minuten voor tijd het verschil met Dinamo Zagreb door raak te schieten uit een lastige hoek (0-1). Na drie speeldagen gaan Bayern en Olympiakos met beide zes punten aan kop in groep F, Arsenal en Dinamo Zagreb hebben drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen