Groep E: krankzinnig duel in Duitsland, Barça wint

20 oktober 2015, 23:05

Bayer Leverkusen en AS Roma hebben in een krankzinnig duel in groep E van de Champions League gelijkgespeeld. De Duitsers namen dinsdag op eigen veld al snel een 2-0 voorsprong, maar zagen de Italianen dit ombuigen in een 2-4 voorsprong. In de slotfase wist Leverkusen zich terug te knokken tot een 4-4 gelijkspel. FC Barcelona pakte drie punten bij BATE Borisov, door twee goals van Ivan Rakitic: 0-2.

Al na twintig minuten leidde Leverkusen met 2-0 in de eigen BayArena, door twee goals van Javier Hernandez. De Mexicaanse spits benutte in de vierde minuut een penalty, toegekend vanwege een handsbal van Vassilis Torosidis. Een kwartier later scoorde Hernandez nadat hij door een ploeggenoot was vrij gezet voor het Romeinse doel. Door twee goals van Daniele De Rossi kwam AS Roma nog voor de pauze op gelijke hoogte. De middenvelder trof na een half uur doel na een hoekschop, negen minuten later tikte hij een vrije trap van Miralem Pjanic binnen.

Negen minuten na de doelwissel mocht Pjanic opnieuw aanleggen voor een vrije trap en ditmaal joeg hij het leder in één keer tegen de touwen. Iago Falqué tekende in de 73ste minuut, kort nadat hij de lat had geraakt, zelfs voor de 2-4 van AS Roma. Genoeg voor een Italiaanse driepunter was dat niet. Met een prachtig en raak schot vanaf de rand van het penaltygebied bracht Kevin Kampl in de 84ste minuut de spanning terug, Admir Mehmedi herstelde twee minuten later het evenwicht en bepaalde tevens de eindscore op 4-4.

Het uitduel van FC Barcelona met BATE Borisov leverde minder spektakel op. Door twee goals van Ivan Rakitic in de tweede helft wonnen de Catalanen met 0-2 in Wit-Rusland. De Kroaat ramde de bal in de 48ste minuut in de kruising en trof ruim een kwartier later doel op aangeven van Neymar. FC Barcelona gaat met zeven punten aan kop in de groep, gevolgd door Leverkusen (vier punten), BATE Borisov (drie) en AS Roma (twee).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen