Feyenoord met verwachte elf, Buijs start bij Heerenveen

18 oktober 2015, 13:24

Feyenoord treedt zondagmiddag met de verwachte elf namen aan in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat betekent dat Bart Nieuwkoop opnieuw aangewezen is als vervanger van de geblesseerde Rick Karsdorp. Het duel in het Abe Lenstra Stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt, Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter van dienst.

Karsdorp kampt nog steeds met liesklachten, waardoor Feyenoord het rustig aan wil doen met de dit seizoen zo sterk presterende rechtsachter. Nieuwkoop mag daarom, net als in de uitwedstrijd tegen De Graafschap (1-2 winst), weer opdraven. Coach Giovanni van Bronckhorst kiest verder voor dezelfde spelers in de basis als in Doetinchem. Dat houdt in dat Simon Gustafson weer op de positie van nummer tien staat. Michiel Kramer mag gewoon spelen, omdat de KNVB-beroepscommissie zich pas maandag over zijn strafzaak zal buigen.

Bij sc Heerenveen valt één naam op in de basisopstelling. Jordy Buijs keert na een lange periode van blessureleed terug in de startformatie. De van een knieblessure herstelde verdediger kwam voor het laatst in actie op 22 november 2014, toen hij in de uitwedstrijd tegen Ajax een zware kwetsuur opliep. De wedstrijd tegen Feyenoord wordt zijn 200ste competitieduel in het betaalde voetbal. Naast Buijs kiest coach Dwight Lodeweges voor de verwachte namen. Mitchell te Vrede is er wegens een schorsing niet bij tegen zijn oude club.

Wint Feyenoord in Friesland, dan komt de ploeg uit Rotterdam op gelijke hoogte met koploper Ajax.

Opstellingen

sc Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Buijs, St. Juste, Bijker; Van den Boomen, Thern, Van den Berg; Larsson, Veerman, Slagveer.

Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Gustafson; Kuyt, Kramer, Elia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen