Neymar leidt Barça naar geflatteerde zege op Vallecano

17 oktober 2015, 22:31   Bijgewerkt: 17 oktober 2015, 23:41

Aan de hand van Neymar heeft FC Barcelona de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano met duidelijke cijfers gewonnen. Mede door vier goals en een assist van de Braziliaanse ster werd de tegenstander uit Madrid zaterdag in Camp Nou met 5-2 verslagen, al was die score wel geflatteerd.

FC Barcelona schoot goed uit de startblokken tegen Vallecano en kreeg al in de openingsfase enkele goede mogelijkheden om de leiding te nemen. Die bleven echter onbenut en na een kwartier hadden de bezoekers aan de andere kant wel succes. Javi Guerra liep een harde voorzet van Bebé in het doel (0-1).

Zeventien minuten waren voldoende voor Barcelona om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Daar waren wel twee strafschoppen voor nodig. Neymar, die de penalty's ook had verdiend na een overtreding op hem, zette zich in beide gevallen achter de bal en faalde niet vanaf elf meter.

In het begin van de tweede helft oogde Barcelona niet altijd even geconcentreerd en dat zag ook Rayo Vallecano. De Madrilenen waren meermaals in de buurt van de 2-2, maar verzuimden hun kansen te benutten. In de laatste twintig minuten liep Barcelona alsnog uit naar een ruime overwinning. In een tijdsbestek van één minuut was Neymar verantwoordelijk voor de 3-1 en 4-1. In de 77ste minuut leverde de Braziliaan de voorzet waaruit Luis Suarez de 5-1 binnen tikte. Jozabed bepaalde in de 86ste minuut de eindscore op 5-2.

FC Barcelona komt door de winst op gelijke hoogte met Real Madrid, dat Levante eerder op de dag met 3-0 versloeg. Beide teams hebben achttien punten. Villarreal kan zondag de macht in La Liga heroveren, daarvoor moet het winnen in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Dat team staat met vijftien punten knap vierde in de Spaanse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen