Hake baalt van Gutiérrez: "Dissonant in de selectie"

17 oktober 2015, 15:07

FC Twente-coach René Hake is niet te spreken over de inbreng van Felipe Gutiérrez op het middenveld van de Tukkers. De Chileen is, volgens de coach, na zijn zware knieblessure nooit meer de oude geweest. De oefenmeester stelt dat de spelverdeler zich zal moeten verbeteren om zijn basisplaats te behouden.

Hake noemt de middenvelder 'een dissonant in de selectie'. "Het zou kunnen dat de situatie bij de club hem heel erg heeft aangegrepen", denkt trainer René Hake in TC/Tubantia. Twente verloor voor de interlandbreak met 3-1 van AZ. Gutiérrez werkte in die wedstrijd een kleurloos optreden af, zo zag zijn trainer. "Achteraf hadden we hem daar eerder moeten wisselen. Felipe kreeg in de tweede helft een klap op zijn hoofd en hij vertelde me vrijdag op de training, toen hij net terug was uit Chili, dat hij daarna vier dagen hoofdpijn heeft gehad. Hij zei dat zijn gezichtsveld beperkt was geraakt en dat hij nauwelijks meer iets naast hem zag. En dan ben je als voetballer natuurlijk enorm kwetsbaar."

Hake weet dat de middenvelder vorig seizoen nauwelijks speelminuten heeft gemaakt. "Ook bij de Copa America is hij nauwelijks in actie gekomen. En dat merk je gewoon. Eigenlijk zit hij nu nog in een soort van voorbereiding. Maar dat neemt niet weg dat het beter moet en Felipe is de eerste die dat zelf ook vindt. Hij zal een tandje bij moeten schakelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen