Nieuwelingen loven lunch PEC: "Dit is een verademing"

17 oktober 2015, 12:49

PEC Zwolle is al jarenlang één van de revelaties van de Eredivisie. De Blauwvingers oogsten lof met de aanstekelijke speelstijl en staan momenteel op de vijfde positie in de competitie. Volgens nieuwkomers Lars Veldwijk en Dirk Marcellis is de gemoedelijke sfeer één van de wapens van de club.

Bij PEC luncht de spelergroep steevast samen met de vrijwilligers en het kantoorpersoneel. Voor Veldwijk, die overkwam van het Engelse Nottingham Forrest, was dat een vreemde gewaarwording. "Als je uit Engeland komt, dan is het heel raar om de cultuur bij PEC mee te maken. Ineens was ik aan het lunchen met de vrijwilligers. Dit is echt een verademing. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik heel snel weer plezier kreeg in het voetbal."

Marcellis, die overkwam van NAC Breda, haalt eveneens de bijzondere lunchgewoonten aan als voorbeeld. "Zoals hier wordt geluncht, ik ben dat nog nergens tegengekomen. Bij PSV, AZ en NAC niet", zegt hij in het AD. "Het schept een band en voor een nieuwe jongen is het bijzonder prettig, omdat je meteen iedereen leert kennen die je later nog nodig kunt hebben."

De centrumverdediger voelt zich als een vis in het water bij PEC. "Ik had na een paar weken het gevoel dat ik hier al jaren voetbalde. De club doet er alles aan om de goede sfeer intact te houden. En dat lukt heel goed, omdat er een duidelijke structuur is. Je wordt daardoor meegezogen in de cultuur. Die is heel aanstekelijk. Een warm bad? Ja, zo kun je deze club misschien wel het best omschrijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen