Excelsior ook met Muyters onder de lat tegen PSV

16 oktober 2015, 16:01

Tom Muyters staat zaterdag nog onder de lat bij Excelsior in de uitwedstrijd tegen PSV. Filip Kurto speelde afgelopen dinsdag, na een lichte hersenschudding, al wel weer mee met de beloften van de Kralingse club maar begint in het Philips Stadion nog op de bank.

"We hebben ervoor gekozen om het elftal dat tegen Utrecht speelde te laten staan", zegt coach Alfons Groenendijk op de officiële website van Excelsior. Voor de interlandperiode won de ploeg met 1-0 van FC Utrecht. "Bij de keepers is de concurrentiestrijd pas laat losgebarsten doordat Tom er pas vlak voor de eerste wedstrijd tegen NEC was. Tijdens zijn invalbeurt tegen ADO Den Haag en tegen FC Utrecht heeft hij het goed gedaan. Ook in de bekerwedstrijd tegen BVV Barendrecht hield hij de nul. Hij heeft zich de laatste weken dus nadrukkelijk laten zien en wij belonen hem door hem nu te laten staan. Een moeilijke beslissing, want het is niet zo dat we ontevreden waren over Filip. Natuurlijk is het vervelend voor hem, maar we hebben er goed over nagedacht. Ook dit hoort bij topsport."

Alessandro Damen ontbreekt nog tegen PSV, Luigi Bruins, Henrico Drost en Stanley Elbers  deden deze week ook mee met de beloften van Excelsior en zijn op de weg terug van blessures. Groenendijk wil in het Philips Stadion een 'brutaal en met lef spelend' Excelsior zien. "Zoals we dat in de tweede helft uit bij ADO Den Haag deden", legt hij uit. "We moeten ook op vreemde bodem meer resultaat gaan halen. Nou is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan als je naar PSV moet, maar er volgen nog een heleboel uitwedstrijden. We moeten ook op vreemde bodem meer van onszelf laten zien en op zoek gaan naar punten."

"We moeten als team keihard vechten en na negentig minuten gesloopt van het veld komen. Natuurlijk ben ik realistisch. We spelen tegen de landskampioen, die onlangs ook van Manchester United wist te winnen. De wedstrijden tegen ADO Den Haag en FC Utrecht hebben echter aangetoond dat ook wij aardig kunnen voetballen. Ik neem de wedstrijd van NEC tegen PSV graag als voorbeeld. Zij hebben brutaal en fris gespeeld in Eindhoven. Ze verloren uiteindelijk met 2-1, maar ze hebben daar wel laten zien wat ze kunnen", besluit Groenendijk.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen