Toplanden in pot 1 bij EK-loting, Wales in pot 4

Toplanden in pot 1 bij EK-loting, Wales in pot 4

14 oktober 2015 – De UEFA heeft woensdagochtend de voorlopige potindeling voor de loting voor het EK 2016 in Frankrijk prijsgegeven. Spanje, Duitsland, Engeland, Portugal en België zitten samen in pot 1 en zullen elkaar zodoende niet treffen op de eindronde.

Italië, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië zitten voorlopig in de tweede pot. EK-debutanten IJsland, Wales, Noord-Ierland en Albanië vinden elkaar terug in pot 4. De plaatsing van Wales is opmerkelijk, aangezien het land de nummer acht van de wereld is. De overige landen worden in een later stadium, na de play-offs in november, in een pot ingedeeld.

Frankrijk en Spanje maken als respectievelijk gastheer en titelverdediger deel uit van pot 1. Als Bosnië-Herzegovina de play-offs winnend afsluit, dan komt het in pot 2. Is dat niet het geval, dan komt Oekraïne in deze categorie terecht. Verliest dat land ook in de play-offs, dan komt Tsjechië in pot 2. De Tsjechen zijn net als Polen, Roemenië, Slowakije en Turkije zijn al geplaatst voor het EK, maar moeten het verloop van de play-offs nog afwachten voordat ze in een pot geplaatst worden.

De loting vindt op 12 december om 18.00 uur plaats in Parijs.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017