"Uitspraken en acties Blind hebben ons gemotiveerd"

14 oktober 2015, 11:10

Oguzhan Ozyakup kon zijn ogen dinsdagavond niet geloven. De in Nederland geboren international van Turkije won zelf ternauwernood met 1-0 van IJsland en wist zich daarom met de Turken direct te kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk. Het contrast met Oranje is groot, aangezien Nederland met 2-3 van Tsjechië verloor en daarom voor het eerst sinds 1984 niet op het EK zal uitkomen.

De in Zaandam geboren Ozyakup is door het dolle heen na de EK-plaatsing. "Het wordt mijn eerste EK, ik ben ontzettend blij en trots", zei hij na afloop van het gewonnen duel met IJsland tegen de NOS. "Er was veel positieve energie. We gingen met 60.000 supporters in het stadion en 60 miljoen mensen in totaal, uit ons dak", glimlacht de speler van Besiktas.

Ozyakup kwam in het verleden voor diverse jeugdelftallen van Oranje uit en voelt dan ook mee met het Nederlands elftal. "Nederland hoort er eigenlijk wel bij op het EK. Maar ze moeten kritisch naar zichzelf kijken. Zoals ze gespeeld hebben, dat is niet goed. Met 0-3 achter komen tegen Tsjechië, dat mag niet", weet de Turkse international, die het niet handig vond van Oranje-bondscoach Danny Blind om een felicitatiemail te sturen naar Tsjechië en IJsland, de laatste tegenstanders van Turkije. "Zijn uitspraken en acties, dat heeft ons alleen maar gemotiveerd. Er kon er maar eentje het EK halen en gelukkig waren wij dat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen