Terim trots op eindsprint van relatief jong Turkije

14 oktober 2015, 10:26

Turkije startte de EK-kwalificatiereeks met één punt uit de eerste drie wedstrijden, maar wist zich dankzij een prima reeks (vijf zeges in zeven duels) alsnog rechtstreeks te kwalificeren voor het eindtoernooi in Frankrijk. Als beste nummer drie hoeven de Turken niet eens play-offs te spelen om hun opwachting te mogen maken op het EK. Bondscoach Fatih Terim is daar zeer trots op.

Terim was na afloop van de belangrijke 1-0 overwinning op IJsland, tot stand gekomen door een late vrije trap van Selçuk Inan, lovend over het relatief jonge team van Turkije. "We hebben een jong team en dat maakt ons nog trotser op het feit dat we dit bereikt hebben. Het is makkelijk om achteraf te praten, maar na het 1-1 gelijkspel bij Letland bleven we erin geloven. We hebben alle wedstrijden als een finale benaderd", zegt de Turkse bondscoach over de eindsprint.

De Turken zijn in de zevende hemel door de directe EK-plaatsing. "We kunnen God en alles mensen die dit mogelijk gemaakt hebben bedanken. Dit land verdient deze dingen en het gevoel van geluk. We zijn zo blij dat we de mensen vreugde hebben gegeven", aldus Terim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen