Rapport van het Nederlands elftal tegen Tsjechië

14 oktober 2015, 10:36

Nee, het lag niet aan IJsland. En ook niet aan Turkije of Tsjechië. Dat Oranje het komende Europees kampioenschap mist, ligt puur en alleen aan Oranje zelf. De laatste kwalificatiewedstrijd tegen de Tsjechen vormde het pijnlijke dieptepunt van een historisch slechte reeks. De rapportcijfers van een, om de verkeerde redenen, memorabele avond in de Amsterdam ArenA.

Jeroen Zoet: 4,5

De vervanger van de geblesseerden Jasper Cillessen en Tim Krul maakte een onzekere en ongelukkige indruk. Vlak voor de 1-0 ging hij flink in de fout en bij het tweede Tsjechische doelpunt had hij de eerste paal beter af moeten dekken.

Jairo Riedewald: 5

Bij de openingstreffer van de Tsjechen ging Riedewald niet vrijuit, hij stond compleet verkeerd. De jonge Ajacied verzoop en werd al na 39 minuten vervangen door Robin van Persie.

Virgil van Dijk: 4,5

Jeffrey Bruma: 6

Bruma speelde niet heel slecht, maar kon de Oranje-defensie niet overeind houden. Verder een weinig verheffend optreden van de PSV'er.

Kenny Tete: 5,5

Tete debuteerde tegen Kazachstan op bemoedigende wijze bij Oranje, maar ondervond tegen Tsjechië dat hij nog wel een flinke stap moet zetten. Een modderfiguur sloeg hij zeker niet, maar Tete liet te weinig zien voor een echte voldoende.

Daley Blind: 4

Georginio Wijnaldum: 4,5

Wijnaldum liet zichzelf te weinig zien tegen Tsjechië. Omdat Sneijder aanvankelijk vrij diep stond, moest Wijnaldum de opbouw verzorgen. Dat deed hij niet goed genoeg.

Wesley Sneijder: 6,5

Aan passie en vuur geen gebrek bij Wesley Sneijder. Ook aan klasse niet, met een fantastische pass stond hij aan de basis van de rode kaart voor de Tsjechen. Maar Sneijder, die in de eerste 35 minuten veel te weinig aan de bal kwam, kan het niet alleen.

Memphis Depay: 4

Klaas-Jan Huntelaar: 5

Kwam weinig in het stuk voor, al was hij in de eerste helft niet heel balvast. Toch maakte Huntelaar in de tweede helft nog wel een prima goal, die overigens wel veel te laat kwam.

Anwar El Ghazi: 5

Had zichzelf onsterfelijk kunnen maken door na veertig seconden te scoren, maar zijn schot was recht op Petr Cech. Daarna was de Ajacied ijverig, maar onvoldoende efficiënt.

Robin van Persie: 6

Bas Dost: 6,5

Viel een half uur voor tijd in en bracht veel beleving in de ploeg. Stond met een kopbal bovendien aan de basis van de tweede Nederlandse goal, gemaakt door Van Persie. Prima invalbeurt.

Jeremain Lens: 5

In tegenstelling tot Van Persie en Dost viel Lens niet heel gelukkig in. Hij speelde 25 minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen