De andere laatste beslissingen in de EK-kwalificatie

13 oktober 2015, 14:40

Niet alleen in Groep A, waarin Oranje zit, vallen vanavond (dinsdag) de laatste beslissingen. Ook in poules B en H wordt een compleet programma afgewerkt en knokken landen voor hun laatste kans op een EK-ticket. Over de situatie van Nederland is al veel gezegd en geschreven, FCUpdate.nl werpt even een blik op de andere groepen. De inzet: twee rechtstreekse EK-tickets en een plek in de play-offs.

Groep B

Cyprus- Bosnië-Herzegovina

België- Israël

Wales- Andorra

In Groep B zijn België en Wales al zeker van EK-deelname, daarachter knokken drie landen om de derde plaats en het bijbehorende ticket voor de play-offs. Dit zijn Bosnië-Herzegovina (veertien punten), Israël (dertien) en Cyprus (twaalf). Israël speelt uit tegen België, Cyprus neemt het thuis op tegen Bosnië-Herzegovina. Wint Bosnië, dan is het zeker van de derde plek. Bij ieder ander resultaat heeft Israël aan een zege op België genoeg om derde te worden. Cyprus kan alleen nog derde worden als het zelf wint van Bosnië-Herzegovina en als Israël niet wint van België. Dat is geen onwaarschijnlijk scenario, dus Cyprus mag reële hoop koesteren.

Groep H

Italië- Noorwegen

Malta- Kroatië

Bulgarije- Azerbeidzjan

Noorwegen en Kroatië strijden, achter Italië, om het tweede rechtstreekse ticket voor het EK. De Noren hebben de beste papieren en koesteren een voorsprong van twee punten op Kroatië, maar moeten aantreden in en tegen Italië. Noorwegen moet winnen, want bij een gelijkspel kan Kroatië op gelijke hoogte komen en leggen de Scandinaviërs het af op basis van het onderlinge resultaat. Kroatië moet dus winnen en hopen dat Italië zijn sportieve plicht doet. Bulgarije en Azerbeidzjan spelen, in het andere duel in deze groep, nergens meer om.

Hongarije in de wachtkamer

Het laatste aandachtspunt van deze avond is de situatie van Hongarije. De beste nummer drie van alle groepen plaatst zich eveneens rechtstreeks voor het EK en op dit moment is dat Hongarije. De Hongaren kunnen deze status alleen nog verliezen als Turkije in Groep A wint van IJsland én Kazachstan de uitwedstrijd tegen Letland wint. In dat geval wordt Letland namelijk laatste in de groep. Dat lijkt niet relevant, maar bij de berekening wie de beste nummer drie is, worden de resultaten tegen de nummer laatst van de groep niet meegeteld. En aangezien Turkije veel punten morste tegen Letland, komen die resultaten in dat geval te vervallen. Hongarije moet dus hopen dat Turkije óf Kazachstan niet wint. Wat ons betreft is die eerste optie het beste...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen