Spanje dubt over keepers: "Als De Gea de beste is, speelt hij"

13 oktober 2015, 13:35

Sinds jaar en dag staat Iker Casillas onder de lat bij de nationale ploeg van Spanje. Tegen Luxemburg speelde de oud-keeper van Real Madrid afgelopen vrijdag zijn 164ste (!) interland, maar drie dagen later toonde concurrent David de Gea aan in topvorm te zijn. De 24-jarige keeper van Manchester United mocht opdraven in de uitwedstrijd tegen Oekraïne en hield zijn team met een enkele fantastische reddingen overeind.

Spanje won met 0-1 en na afloop werd De Gea, tien jaar jonger dan Casillas, overladen met complimenten. Bondscoach Vicente del Bosque was eveneens lovend, maar weigert een keuze te maken tussen Casillas en De Gea. "Ik ga niet drastisch zeggen wat we gaan doen", zei hij over de strijd om de plek onder de lat. "We moeten afwachten hoe alles gaat. De coach kiest de beste keeper en als dat David is, kies is voor David."

Met Casillas (34) onder de lat won Spanje de EK's van 2008 en 2012 en het wereldkampioenschap van 2010. Vorig jaar maakte de ervaren doelman echter een zeer ongelukkige indruk op het WK in Brazilië. Hij vertrok afgelopen zomer bij Real Madrid en staat sinds dit seizoen onder de lat bij het Portugese FC Porto.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen