Alleen Turks wonder kan Hongarije nog EK kosten

12 oktober 2015, 23:15

Hongarije heeft meer dan uitstekende papieren om als beste nummer drie in de kwalificatiecampagne naar het EK 2016 in Frankrijk te gaan, maar moet nog wel hopen dat er dinsdagavond geen wonder zal plaatsvinden. Alleen Turkije kan de Hongaren nog van de troon van de beste nummer drie stoten.

Hoe kan Hongarije haar status als beste nummer drie nog verliezen? Dan moet Turkije dinsdagavond van IJsland winnen en moet Kazachstan ook nog eens van Letland winnen. In de strijd om de beste nummer drie worden de resultaten tegen de nummer laatst van de poule namelijk niet meegenomen. Door deze reden moet Kazachstan over Letland heen wippen om Turkije directe EK-plaatsing te kunnen geven en Hongarije de play-offs te laten spelen.

Aangezien de kans op dit scenario zeer klein is, lijkt Hongarije rechtstreeks naar het EK te gaan. De Hongaren hadden in de strijd om de beste nummer drie vooral concurrentie van Oekraïne, maar de Oost-Europanen moeten na de 0-1 nederlaag tegen Spanje de play-offs in. Daardoor staat Hongarije na maandagavond nog steeds op pole position. Het land pakte zestien punten in tien optredens.

Naast Oekraïne spelen Ierland, Slovenië, Zweden en Denemarken tot dusver play-offs. Daar komen nog drie landen bij. Oranje hoopt dat het nog op deze manier naar het EK kan, maar heeft ook een wonder nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen