Groep G: Rusland blijft Zweden voor en is EK-deelnemer

12 oktober 2015, 19:53

Rusland kende een bedenkelijke start in de kwalificatiecyclus voor het EK 2016, maar heeft dankzij een knappe eindsprint een ticket voor het eindtoernooi in Frankrijk weten te bemachtigen. De EK-plaatsing werd maandagavond bezegeld met een zakelijke 2-0 overwinning op Montenegro. Achtervolger Zweden won met dezelfde cijfers van Moldavië, maar moet de play-offs om een EK-ticket spelen. Groepswinnaar Oostenrijk sloot af met een eenvoudige zege.

De Russen hadden na zes speelronden in de voorronde slechts twee keer gewonnen, waardoor ze destijds flink achter de feiten aanliepen. Dat leidde onder meer tot het ontslag van bondscoach Fabio Capello. De Italiaan werd opgevolgd door Leonid Slutsky en onder deze trainer, die ook bij CSKA Moskou werkzaam is, werden de prestaties stukken beter. Dankzij vier winstpartijen op rij heeft deelname aan het EK gestalte gekregen.

Na Zweden (1-0), Liechtenstein (0-7) en Moldavië (1-2) werd Montenegro aan de zegekar gebonden door Rusland. In het stadion van Spartak Moskou werd de score na 32 minuten spelen geopend door Oleg Kuzmin. De rechtsachter verlengde een diepe bal over de verdediging heen knap met de buitenkant van zijn voet. Meteen hierna werd het 2-0. Aleksandr Kokorin benutte een makkelijk gegeven penalty. Hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Voor de Russen niet erg, aangezien dat genoeg was om de vliegtickets naar Frankrijk te kunnen boeken. Het leidde tot feest in de Russische hoofdstad.

Oostenrijk heeft de succesvolle kwalificatiecampagne met een overwinning afgesloten. De groepswinnaar won in het Ernst Happel Stadion in Wenen met 3-0 van Liechtenstein. Marko Arnautovic maakte na een goede actie met wat fortuin de 1-0, Marc Janko was tot twee keer toe trefzeker. De oud-spits van FC Twente bekroonde zijn vijftigste interland met zijn 23ste en 24ste doelpunt voor de Oostenrijkse ploeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen