Van der Lely verlengt bij Twente: "Het is snel gegaan"

12 oktober 2015, 16:28

Contractnieuws bij FC Twente. De Tukkers hebben de samenwerking met Jeroen van der Lely tot en met medio 2017 verlengd, met een optie voor twee extra seizoenen. Het is een mooie beloning voor de 19-jarige verdediger, die afgelopen zomer nog even besloot om te stoppen met voetbal en zich te richten op een maatschappelijke carrière. Dat deed hij uiteindelijk echter niet en dat heeft nu tot dit contract geleid.

"Ik vind het mooi dat de club met dit nieuwe contract zijn waardering in mij uitspreekt", zegt Van der Lely op het digitale thuis van de Enschedese club. "Ik had nog een doorlopend contract en dat FC Twente dit nu heeft opengebroken is toch wel speciaal, het geeft mij een goed gevoel", glimlacht de verdediger, die op 12-jarige leeftijd bij Twente kwam spelen. In augustus maakte hij tegen ADO Den Haag zijn officiële debuut in de Grolsch Veste.

"Wanneer ik terugkijk op de laatste maanden is het allemaal heel snel gegaan", vertelt Van der Lely. "Dit seizoen heb ik zo ontzettend veel geleerd en ben ik al een heel andere voetballer geworden. Het is niet meer te vergelijken met vorig seizoen bij de A1, alles is een stuk volwassener", aldus de jongeling, die tot dusver vijf eredivisieduels en een bekerduel achter zijn naam heeft staan. "In die wedstrijden was ik de stand-in voor de backs en dat zijn ook de posities waar ik mij op richt."

Technisch directeur Ted van Leeuwen zag Van der Lely de afgelopen tijd flink groeien. "De individuele ontwikkeling die Jeroen van der Lely momenteel bij het eerste elftal doormaakt, is zo veelbelovend dat FC Twente ertoe is overgegaan zijn contract voortijdig open te breken en te verlengen. Dat doen we niet zomaar. Jeroen is een technisch begaafde vleugelverdediger die op beide flanken uit de voeten kan. Een prettige en stabiele persoonlijkheid, die goed opgeleid is en daardoor zich nieuwe uitdagingen heel snel eigen maakt. We zien voor hem een mooie toekomst bij FC Twente.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen