Groep I: Albanië schrijft geschiedenis, Portugal wint

11 oktober 2015, 20:01   Bijgewerkt: 11 oktober 2015, 23:26

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het voetbal is Albanië volgend jaar op een eindtoernooi te bewonderen. De Albanezen zegevierden zondagavond met 0-3 bij Armenië, waardoor er ten koste van Denemarken beslag werd gelegd op de tweede plaats. De Denen hebben zich wel geplaatst voor de play-offs om een EK-ticket. Groepswinnaar Portugal sloot af met een 1-2 winst bij Servië.

Met nog één wedstrijd te gaan wist Albanië wat het te doen stond: winnen. Door de zure 0-2 nederlaag van donderdag tegen Servië stond Denemarken namelijk één puntje voor. De Albanezen lieten zich hier echter niet gek door maken en schreven drie punten bij in Armenië. Zodoende is de eerste EK-deelname van het Balkanland in de voetbalhistorie een feit. Een klasse prestatie van het land, dat slechts drie miljoen inwoners telt.

Hoewel Armenië dicht bij de 1-0 was, viel de eerste treffer van de wedstrijd aan de andere kant. Het was een eigen doelpunt van Kamo Hovhannisyan, die Gashi van het scoren probeerde te houden. De Deense fans die thuis aandachtig naar deze wedstrijd keken, konden na 25 minuten spelen eigenlijk al de televisie uitzetten. Berat Djimsiti toucheerde toen een vrije trap en zorgde daarmee voor de 0-2. Een kwartier voor tijd gaf Armando Sadiku de Albanese sensatie extra glans, door de eindstand op 0-3 te bepalen.

Portugal heeft haar plaatsing voor het EK en haar groepswinst extra cachet gegeven met een 1-2 overwinning in Servië. De Portugezen waren razend effectief. Nani, bij de absentie van Cristiano Ronaldo de aanvoerder, zorgde vanuit de rebound al snel voor de 0-1. Na de aansluitingstreffer van Zoran Tosic, die een lage voorzet van Aleksandar Kolarov binnenschoot, trok Portugal alsnog de winst naar zich toe. João Moutinho, afgelopen donderdag al matchwinner tegen Denemarken (1-0), krulde de bal heerlijk in de verre kruising: 1-2. Bij het gefrustreerde Servië kregen Kolarov en Nemanja Matic in de slotfase een rode kaart.

Portugal eindigt met 21 punten, Albanië heeft er veertien verzameld. Denemarken pakte twaalf punten in acht duels en speelt in november play-offs om EK-plaatsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen