Grim teleurgesteld in mentale weerbaarheid Jong Oranje

Jw
11 oktober 2015, 16:46   Bijgewerkt: 11 oktober 2015, 16:59

Jong Oranje deelde zondag in de malaise van het Nederlandse voetbal. De beloftenploeg verloor de thuiswedstrijd van Jong Slowakije met 3-1. Bondscoach Fred Grim was na afloop vooral teleurgesteld in de manier waarop zijn ploeg omging met de tegenslagen in de wedstrijd. 

"We gingen met een goed gevoel de wedstrijd in, omdat we de twee laatste duels natuurlijk hadden gewonnen. Ik vond dat we nog best redelijk begonnen. Ik heb goede combinaties en aanvallen gezien en ook het doelpunt van Vincent Janssen was prima uitgevoerd", begon Grim voor de camera van FOX Sports positief.

"Vervolgens kregen we op een heel slecht moment (kort voor rust, red.) een tegentreffer. Natuurlijk hebben we ze daar voor gewaarschuwd, want ze zijn fysiek sterk en hebben veel variaties. Maar dan laten we ons tóch foppen. In de rust heb ik geprobeerd de jongens vertrouwen te geven, want ik zag dat de gelijkmaker daar invloed op had. Ik wilde meer druk zien, want we hadden totaal geen grip op het middenveld. Dat lukte ons daarna echter ook niet", analyseerde de voormalig doelman. 

Grim haalde de mentale weerbaarheid aan van Jong Oranje als ontwikkelpunt. "Waar ik wel echt teleurgesteld over ben, is dat we dan als team ook de teleurstelling lieten zien na de achterstand. We hebben niet goed gereageerd. We liepen achteruit en wonnen geen duels meer. Dat is teleurstellend en daar zullen we mee aan de gang moeten."

Jong Oranje staat na drie EK-kwalificatiewedstrijden op zes punten, waardoor er ondanks het verlies nog geen grote zorgen hoeven worden gemaakt om deelname aan het EK 2017. 

[photo,92878,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen